Antica Pizzeria 7 Soldi, Napoli

[:it]

L’ennesima piacevole scoperta in una città piene di sorprese: Antica Pizzeria 7 Soldi.

Sembra il classico “pacco” turistico ed è anche inevitabile aspettarselo trovandosi nel cuore di Napoli e precisamente nei famosi “Quartieri Spagnoli” ma poi appena ci si siede si capisce che c’è anche e soprattutto tanta sostanza..

La sala interna è molto pulita, evidentemente rimodernata da non troppo; vi sono anche tavoli esterni sotto un gazebo.

Classica cucina napoletana presentata anche in modo originale, come per esempio gli spaghetti alle vongole fatti mangiare direttamente nella pentola.

E con delle varianti, come la mozzarella di bufala fritta al sugo ripiena di friarelli

E poi le pizze, tante, quasi tutte classiche, poco “gourmet”, cosa che si porta molto.

Abbiamo preso la classica Margherita

La Romana (acciughe, mozzarella di bufala, filetto di pomodoro e olive)

E la Bufalina (mozzarella di bufala, pomodorini freschi e basilico)

Tutte buone, ben cucinate, con un buon impasto e ottime materie prime, specialmente la mozzarella di bufala.

Prezzi bassi.

 

 

 

[:en]

The umpteenth discovery in a city full of surprises: Antica Pizzeria 7 Soldi.

It looks the classical “trap for tourist” and it also unavoidable since it is in the heart of Naples and preicsely in the famous “Sapnish quarters” but then, as soon as you seat you realize immediately that there is a lot of substance.

The indoor room is very clean, renewed not since a long time; there are also outdoor tables under a gazebo.

Classical neapolitan kitchen presented in a very original way, as for example clams spaghetti to eat directly in the pan.

And with some variations such as fried buffalo mozzarella stuffed with friarielli.

And then the pizzas, many, almost all classical, not “gourmet”, very fasionable thing.

We had the classical Margherita.

 

The Romana (anchovies, buffalo mozzarella, tomato and olives)

And the Bufalina (buffalo mozzarella, fresh tomatoes and basil)

All very good, well cooked, with a good dough and delicious raw materials, especiallly the buffalo mozzarella)

Low prices.

[:]

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *